Funcompany

Ud over mælk og sukker indeholder isen også stabilisatorer og emulgatorer.

Stabilisatorer tilsætte i små mængder for at give isen de ønskede egenskaber såsom en bestemt konsistens, en cremet virkning, for at undgå at den falder sammen, kan holde på luften osv. 

Stabilisatoren har ikke noget med smagen at gøre, men er vigtig for isens udseende og tilstand.​

Eksempel på stabilisatorer:

E401: Natriumalginat (fortykningsmiddel udvundet af tang)

E407: Carageenan (fortykningsmiddel udvundet af tang)

E410: Johannebrødkernemel (fortykningsmiddel udvundet af johannebrødtræets kerner)

E412: Guargummi (fortykningsmiddel udvundet af guarplantens frø)

E466: Carboxymethylcellulose (stabilisator udvundet af træ)

​Italiensk is Krav til is Mælk Sukker Stabilisatorer Emulgatorer Luft Æg Mælkeis Sorbetis Fremstillingsmetoder Isafgift​​​​