Funcompany

      

Montebianco & Anselmi

Den bedste is kræver de bedste råmaterialer. Montebianco er en førende Italiensk leverandør af alle slags råmaterialer til fremstilling af hjemmelavet is. Det være sig på en traditionel måde med pasteurisering af en mælke-sukker blanding med tilsætning af stabilisator eller den moderne måde med for-pasteuriserde råmaterialer.

Med Montebiancos produktionssystem er det muligt på en rationel måde hurtigt at lave den mest velsmagende is, cremet og smagfuld baseret på de bedste naturlige råmaterialer. Det er mulig at lave op til 100 forskellige isvarianter med Montebianco.



Vores kunder kan få leveret direkte fra fabrikken i Italien. Vi kræver kun at du bestiller mindst 100 kg. ismaterialer. Til de mindre isproducenter har vi et mindre antal varer på lager til omgående levering. 

Et sikkert hit er DOPPIO ZERO 0/0 som er en is lavet på skummetmælk uden fedt, og hvor det normale sukker er erstattet af frugtsukker. Denne is fås i mange forskellige populære varianter.

Yoghurtis med mange forskellige slags frugtsmag, sojais for mælke allergikere eller is med højt fiberindhold. Ligeledes er det muligt at lave økologisk is.



NYHEDER

Montebianco har udviklet en ny pistacie is [Pistacchio Vintage].
Dette er på grund af de utrolige høje priser på pistacienødder i disse år. Ud ovre pistacie indeholder den blandt andet mandler. Vi kan tilbyde denne Pistacchio Vintage til kr. 147,65/kg (2020). Skal dosseres med 70-80 gram pr kilo ismix. 
Til samligning koster Montebianco's 100% Bronte pistacie, der kun består af pistacienødder fra Sicilien kr. 438,96/kg (2020). Skal dosseres med 80-100 gram pr kilo ismix.
På 9 år er denne rene vare steget 24% i pris, hvilket har ført til alternative produkter.

For 5 år siden kom Montebianco med en ny skovbær topping [Rippy Frutti Di Bosco]. Den har vi nu valgt, at tage med i vores program. Prisen bliver kr. 75,78/kg (2020).

Black Emotion Variegato​ er en nyhed fra 2017, som vi i har valgt at tage med i vores program. Den har en smag af chokoladekiks, og som alle andre variegati vendes den ind i den færdiglavet is. Pris kr. 106,19/kg (2020).

Doppio Zero lakrids er udgået af produktion, og kan ikke længere bestilles.

Alle Tuttasalute Al Gusto produkter er også udgået af produktion.

 

Baser

  • Baser til sorbetis

Sorbet is består grundlæggende af vand, sukker og en stabilsator som base. Hertil tilsættes enten frisk eller frossen frugt. Fun-Company forhandler frugt pastaer, som er den moderne måde at lave sorbetis på. Frugtpastaer er langtidsholdbar.
 
  • Topfruit er en halvfærdig base som kræver tilsætning af koldt eller varmt vand. Kold vand giver en luftig og blød konsistens. Varmt vand giver en cremet og fast frugt sorbetis uden mælk med en flot konsistens og kraftig frugtsmag. Øvrige ingredienser man kan tilsætte er sukker og Softgel.


  • Baser til mælkeis

    Stabilmix Combi past free er en færdigblanding som kun kræver tilsætning af varmt vand og en smule fløde. Indeholder bla. mælk, sukker, stabilisator, emulgator og har en svag vaniljesmag. Tilsættes en smule fløde for at få en cremet smag og konsistens. Basisisen indeholder ca. 4,8% fedt før tilsætning af en smule fløde. Efter tilsætning af frugt, pasta, eller Doppia Frutta, koncentreret frugtpasta, er ismassen klar til ismaskinen.

    Stabilmix fås i flere forskellige varianter med forskellige egenskaber. Den mest anvendte er Stabilmix Combi Past Free som ikke kræver pasteurisering, dvs. kun rekonstituering af mælkeblandingen med varmt vand.
  • Piccadilly er en halvfærdig blanding som skal blandes med mælk og sukker. Herefter pasteuriseres blandingen ved opvarmning til 85 grader for derefter, at afkøles. Den bedste base opnås ved, at lade blandingen modnes nogle timer på køl eller til dagen efter.
  • Ved anvendelse af basispulver undgås fuldstændig at arbejde med æg til emulgering. Piccadilly indeholder stabilisatorer og emulgatorer, der giver den mest cremede og fyldige is. 
  • New Age Mix Base er en halvfærdig blanding som kræver tilsætning af sukker, fløde og varmt mælk. New Age Mix Base er fri for E-numre og anbefales til fremstilling af gedemælksis.
 
  • Baser til sherbet is

  • Sherbet is er en sorbet is med noget mælk.Montefrutto giver en neutral aroma og fremhæver frugtens smag. Indeholder bla. skummemælkspulver.

  • Baser til vegansk is
  • Soia con Fibre er som navnet siger et plantebaseret produkt. Det skal blandes med varmt vand, sukker og den smagsvariant du måtte ønske. ​Vegetariano er det intelligente valg, som forbinder mange fordele på en gang ved fremstilling af traditionel cremet is baseret på soyamælk, og som er rig på fibre.
 
  • Additiver
  • For at sænke frysepunktet uden at isen bliver mere sød, kan noget af sukkeret erstattes med Plurigel som er en special invertsukker blanding. Andre specialaddiviver kan leveres.


Smagspasta

Den Italienske is er kendt som is med uanede smagsvarianter, hvor hver ismester frembringer sin unikke smag. Montebianco fremstiller alle de klassiske italienske smagspastaer til fremstilling af mælkeis. Du kan rekvirerer en opdateret prisliste ved henvendelse til os.
 

Doppio Frutta er produktlinen for meget konsetrerede frugtpastaer med et højt indhold af kandiserede frugter. 

Doppio Zero

Doppio Zero (Dobbelt nul) er serien til fremstilling af traditionel cremet is med nul fedt og nul sukker. Den er lavet på skummetmælk og frugtsukker med tilsætning af stabilisatorer for at opnå en cremet og velsmagende is. Den er altid en stor overraskelse på grund af den fine smag og flødeaftige konsistens som efterlader en god fylde i munden.
I snit indeholder produktet ca. 95 kcal per 100 gram færdigtlavet is. Til samligning indeholder en digestive fuldkorn 470 kcal og sød lakrids 328 kcal per 100 gram.

​Fås i følgende varianter: kakao, cappuccino, fior di panna, citron, frugt og vanilje.
​Især vanilje og kakao er populære.​

Doppio Zero Frugt er en frugtsorbet is uden fedt og sukker, hvor du blot skal tilsætte frisk eller frossen frugt til blandingen.

Doppiozero kan spises af diabetikere med diabetes 2 og i begrænset omfang med diabetes 1.

Smagsvarianter

Basisisen kan tilsættes forskellige smagspastaer eller frugt som hasselnød eller jordbær.​
Se hvilke muligheder der er på vores hjemmeside www.frostfactory.dk  
 

Råmaterialer til private


Vores færdigblandinger er yderst velegnet til privat brug, da en pose på 1 til 1,5 kg, typisk giver ca. 5,0 liter is.

Alternativt kan man bruge vores baser og derefter selv, frit efter fantasien, tilsætte den smag man finder i haven, skoven, eller i supermarked. Stabilmix som ikke kræver modning er hurtig i brug, og det færdige resultat bliver altid godt på grund af, at Stabilmix indeholder stabilisatorer og emulgatorer. En pose på 2,5 kg giver ca. 10 liter is.
En anden god base er Piccadilly som kræver modning på køl, idet den skal blandes med mælk og sukker. En pose med 1,75 kg giver 27-28 liter is.

Se priser og afgiv en ordre på vores hjemmeside www.funcompanyshop.dk 
 


Gode gratis råd

Lige nogle tips til fremstilling af forskellige smagspastaer.

Opvarm 2-3 dåser kokosmælk med sukker og revet kokos. Skal inddampes til en flydende tyk pasta. 
Der skal bruges en hel del sukker. 
Bland denne pasta i base isen og når isen er næsten færdig tilsættes der stykker af syltet annas. 
Dette giver en Pinacolada is.

Smelt sukker på en pande til det bliver brunt. 
Lad det afkøle og hug det i stykker. 
Tilsættes den næsten færdige is. 
Dette er en god gammeldag Dansk nougat is.

Rist hakkede hasselnødder på en pande med sukker og tilsæt appelsin juice. 
Skal røres rund så det ikke brænder på. 
Dette giver en appelsin nødde krokant som kan blandes i den færdige is. 

Erstat eventuelt med mandler, peanuts, valdnødder og brug måske en anden juice.

Bland brune Tyrkiske rosiner med rom og sukker. 
Lad stå nogle dage og trække til al rommen er optaget af rosinerne og sukkeret er blevet til en pasta med opløste rosiner. 
Tilsæt en del til den hvide base, dels når isen er færdig.


Velbekomme!