Funcompany

Mælk består af vand, mælkebestanddele (laktose, tørstof, protein) og fedt. 

Ved at fordampe vandet fremstilles mælkepulver med et fedtindhold afhængigt af fedtindholdet i mælken. 

Ved tørring af skummetmælk eller mager mælk er det muligt at få mælkepulver stort set uden fedt (maks 0,7%). 

Dansk piskefløde har et fedt indhold på 38%, mens det i andre lande normalt er lavere (30-32%). 

For at en is kan kaldes en flødeis, er der lovmæssige krav om anvendelse af en vis mængde fløde. Fløden er vigtig, da den giver fylde og smag til isen – cremet smagsoplevelse.

Stort set al industriel is er fremstillet af mælkepulver, som blot er mælk uden vand. 

Megen billig is anvender smør, oftest som smørolie (som i grunden er fedt fra mælk) eller plantefedt (vegetabilsk fedt) fra rapsolie, kokosolie eller palmeolie, for at opnå det nødvendige fedtindhold.

Italiensk is Krav til is Mælk Sukker Stabilisatorer Emulgatorer Luft Æg Mælkeis Sorbetis Fremstillingsmetoder Isafgift​​​