Sukker​

Udover mælk er sukker en vigtig bestanddel. Dels giver det den søde smag, men også tørstof. Normalt anvendes roesukker (sakkarose), men mange andre sukkerarter kan anvendes, heraf vigtigst rørsukker, forskellige former af frugtsukker og andre sukkertyper (maltodextrin, dextrose, polydextrose, lactitol osv). 

De forskellige sukkertyper har forskellig ”sødhed”. Dvs. de smager ikke alle lige sødt. Da sukker er med til at sænke frysepunktet for isen, vil man kunne gøre isen mere blød ved en bestemt temperatur ved at tilsætte mere sukker. Dette vil selvfølgelig gøre den mere sød med normalt sukker, men ved at bruge andre typer sukker som ikke smager så søde vil man kunne opnå det lavere fryse punkt (og dermed en blødere is) uden at isen smager sødere. 

Naturlige sødemidler kan fremstilles af saften fra birketræer, frugter og mælkesukker. Disse anvendes bl.a. i tyggegummi, tandpasta, diætkost og vitaminpiller.​

Italiensk is Krav til is Mælk Sukker Stabilisatorer Emulgatorer Luft Æg Mælkeis Sorbetis Fremstillingsmetoder Isafgift​​​​