Krav til is​

For at en is skal være behagelig, smage godt og have fylde, er der grundlæggende forskellige krav der skal være opfyldt. 

Is består hovedsageligt af vand, tørstof, fedt og forskellige tilsætningsstoffer som frugter, pastaer, aroma, stabilisator og emulgator. 

En is på mælkebasis skal indeholde omkring 35% tørstof, ca. 6% til 8% fedt og vand (Amerikansk og gammeldags traditionel dansk is har ca. 12% til 18% fedt indhold, tidligere op til over 30%). 

Fedt er vigtigt for at opnå en god smagsoplevelse og konsistens, og for at få en vis fylde. Fedt kan dog erstattes af forskellige stabilisatorer og emulgatorer, som alle er fremstillet på basis af naturlige råstoffer (Mel af Johannesbrødkerne, stivelse fra korn eller citrus skaller, carrageenan fra havplanter, sukker fra majs, vindruer, frugter osv.).​

Italiensk is Krav til is Mælk Sukker Stabilisatorer Emulgatorer Luft Æg Mælkeis Sorbetis Fremstillingsmetoder Isafgift​​