Hvad er smoothies?


Grundlæggende er smoothies en kold drink lavet på frugt, is, juice og mælk. Den adskiller sig fra milkshake ved at indeholde frugt som oftest er frossen samt frugtsaft eller juice. Milkshake er normalt mælk med frugtsaft som serveres koldt, mens smoothies er tyktflydende fordi den indeholder is og megen frugt. De fleste smoothies er baseret på banan og jordbær.

Her er en rigtig god klassisk smoothies opskrift:


Kom frosne jordbær og en halv banan (gerne frossen og moden) i et glas - ca. en tredjedel, tilsæt en smule appelsin juice og fyld næsten op med mælk. Tilsæt enten vaniljeis eller isterninger. Blend det hele i en smoothies blender til det er cremet og tykt flydende. Er den for tyk tilsættes en smule mere juice eller mælk. Hæld det i et glas og drik med sugerør.
Det er muligt at variere opskrifterne på smoothies i det uendelige og der findes talrige bøger med opskrifter. På Internettet findes der et utal af tilgængelige relevante websteder.
Da smoothies indeholder frugt, mælk og juice er den sund, fedtfattig, smagsfuld og meget læskende - især om sommeren.
Der er nogle som mener, at der skal bruges isterninger som ikke helt må nedbrydes. Andre vil kun bruge is for at få den kolde drink som smoothies er.