Hvad er E-numre?


I stedet for lange navne, som de færreste kan udtale, har man givet alle fødevarer et E-nummer. Det omtales ofte som noget negativt, at en vare indeholder E-numre, og at det er noget man for alt i verden skal undgå.
Det er imidlertidigt ikke nødvendigvis negativt, at en vare indeholder E-numre. Det gør økologiske varer også. Sidst vi tjekket var der 49 E-numre på listen over tilladte tilsætningsstoffer til økologiske varer.

Et eksempel på et helt naturligt E-nummer er guld (E175). Guld er f.eks. tilladt som dekoration på chokolade eller som fyld i spiritus.

Det der er hele humlen med E-numre er, at hvert enkelt E-nummer har en bestemt mængde, som producenten ifølge lovgivningen skal overholde. Der er altså forskel på hvor meget af det enkelte tilsætningsstof (E-nummer), producenten må putte i sit produkt.
Derudover er der nogle tilsætningsstoffer, der uanset mængden, er mistænkt for at være allergifremmende. Mistænkt betyder, at der ikke ligger klare beviser for påstanden. Alligevel advarer man om risikoen, for at være på den sikker side.

Læs her hvad Fødevarestyrelsen skriver om E-numre:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-tils%C3%A6tningsstoffer.aspx